25/03/2020
  Essen

Burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor weldra in jouw brievenbus?

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in Essen? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in ons dorp? …

Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat jij denkt over je gemeente of stad. Daarom
organiseert het Agentschap Binnenlandse Bestuur van de Vlaamse overheid, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, de grootschalige bevraging Gemeente- & Stadsmonitor. Van woensdag 25 maart tot midden juni 2020 worden bijna 400.000 inwoners van 17 tot 85 jaar uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen.


Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging Gemeente- & Stadsmonitor is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om je mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente of stad belangrijk zijn. Als je de vragenlijst volledig invult, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro.


Vragen over de bevraging?


Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. We maken alleen analyses op gemeentelijk
niveau en werken volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor meer uitleg kan je vanaf eind maart terecht op www.gemeente-en-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kan je nu bovendien alle resultaten van de vorige bevraging raadplegen.


Heb je nog vragen of opmerkingen, dan kan je terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Infolijn. Op de website staat trouwens ook een lijst met vaak gestelde vragen en antwoorden (FAQ-lijst). 

zoekertjes - nieuw - tweedehands - acties - promoties - evenementen - nieuws - auto - immo - jobs - vacatures - adverteren - reclame - informatie - openingsuren