08/11/2019
  Essen

Verhuurders: let op met kamerwoningen!

De laatste tijd merken het gemeentebestuur en de Politiezone Grens dat meer en meer woningen worden onderverdeeld in kamers waar arbeidsmigranten
gehuisvest worden. Hier wordt niet altijd de verplichte omgevingsvergunning voor aangevraagd. De evolutie in de arbeidsmarkt, vooral in de omgeving van Roosendaal waar veel nieuwe logistieke bedrijven zijn opgericht, ligt daarvan aan de basis. 

Gemeentebestuur houdt evolutie in de gaten
Het gemeentebestuur houdt deze evolutie nauwlettend in de gaten. Soms laat de kwaliteit van deze huisvesting te wensen over, en voldoet de woning niet aan de Vlaamse kwaliteitsnormen. Maar ook los van deze normen, voldoen kamerwoningen vaak niet aan de stedenbouwkundige vereisten. Om van een eengezinswoning of een ander gebouw een kamerwoning te maken, is een omgevingsvergunning noodzakelijk. 

Gewaarschuwd verhuurder is er twee waard
Verhuurders moeten goed weten dat het opdelen van woningen in kamers niet zomaar kan. De gemeente en het parket voeren hierin een strenge politiek! 

Informeer je bij de gemeente 
Als je jouw woning als kamerwoning wil verhuren, neem dan op voorhand contact op met de Omgevingsbalie.
[email protected] - 03 670 01 47
zoekertjes - nieuw - tweedehands - acties - promoties - evenementen - nieuws - auto - immo - jobs - vacatures - adverteren - reclame - informatie - openingsuren