02/08/2019
  Essen

Lessen Nederlands voor anderstaligen in Essen

Het Centrum Voor Volwassenenonderwijs (CVO) Ivoran biedt verschillende cursussen aan, onder andere lessen Nederlands voor anderstaligen.

Je buurman is pas in Essen komen wonen en kent de Nederlandse taal nog niet? Bij je dochter op school zit een kindje met anderstalige ouders waarmee je graag meer contact zou hebben?  Help hen mee in te integreren en wijs hen op het aanbod van Nederlands leren in Essen.

Cursussen

CVO-Ivoran biedt in Essen verschillende cursussen Nederlands aan. Zo kan er gekozen worden voor een gewoon of een intensief traject. Afhankelijk van het gekozen traject worden de lessen in de voormiddag of ’s avonds gegeven.  Om mensen te helpen de stap naar een cursus te zetten, zullen consulenten van het Agentschap Integratie en Inburgering op dinsdag 20 augustus  van 17.30 tot 20.30 uur in Essen aanwezig zijn. Nieuwkomers krijgen meteen een screening en zullen de juiste doorverwijzing krijgen.

En na de cursus ... oefenen in de praktijk

Voor de anderstalige Essenaars die de Nederlandse taal willen oefenen, is er het Babbelpunt. Het is een plek waar je in een ongedwongen sfeer aan je Nederlands kan werken. Het Babbelpunt steunt op een gemotiveerde groep vrijwilligers die de aangeleerde taalkennis mee oefenen in de praktijk. De bijeenkomsten van het Babbelpunt vinden elke woensdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het LDC ‘t Gasthuis, Nollekenstraat 5.

Meer Info?

zoekertjes - nieuw - tweedehands - acties - promoties - evenementen - nieuws - auto - immo - jobs - vacatures - adverteren - reclame - informatie - openingsuren